Vandor Industry
Acasa / Suport Tehnic follow us on facebook

  ACASA
  DESPRE NOI
  PRODUSE
  CALITATE
  SUPORT TEHNIC
  OPORTUNITATI
  GALERIE FOTO
  PARTENERI
  NOUTATI / EVENIMENTE
  CONTACT
Prima sufa mansonata fabricata in Romania exclusiv cu utilaje si mansoane TALURIT™
Suport Tehnic

Depozitare

Cablurile trebuie protejate impotriva umezelii. De asemenea, trebuie evitat contactul cu acizi sau alte materiale corozive pentru a proteja cablul de rugina.
Daca un tambur trebuie depozitat pe o perioada mai indelungata, acesta poate fi acoperit cu o panza protectoare. Daca tamburul nu este acoperit, straturile exterioare ale cablului trebuie acoperite cu lubrifianti. In cazul in care un cablu este scos din lucru si depozitat pentru o utilizare viitoare, trebuie infasurat pe un tambur dupa o curatare completa si dupa re-lubricare. Cablurile uzate trebuie tinute in aceleasi conditii de depozitare ca si cablurile noi. Cablurile depozitate trebuie tinute departe de surse de abur sau conducte de apa calda, tuburi cu aer incalzit sau orice alta sursa de caldura care poate subtia lubricantul, putand determina scurgerea acestuia din cablu.

Derularea din tamburi sau din colaci

Cablul trebuie derulat corespunzator de pe colaci sau tamburi pentru a i se pastra echilibrul si simetria. Deplasarea cablului peste colturi ascutite sau raze mici determina modificarea aspectului acestuia in forma de spirala sau de tirbuson, afectand cablul antigiratoriu.
Capatul exterior al cablului se tine pe podea sau pe pamant. Derulati colacul pana la capat. Rulati colacul de-a lungul podelei. Sau montati capul pe un strung si trageti capatul liber in linie dreapta. Nu asezati cablul pe o parte nici nu il derulati prin tragerea capatului. Aceasta miscare poate distruge echilibrul cablului si/sau poate duce la formarea de bucle si noduri/rasucituri. Daca derularea cablului de pe colaci este efectuata in exterior, nu il rulati peste pietricele, nisip sau alte materiale abrazive.

 

derulare1_400

 

Derulare de pe tamburi sau din colaci

Treceti o bara sau o conducta corespunzatoare prin centrul gaurilor tamburului si ridicati tamburul astfel incat acesta sa fie sprijinit prin axul introdus. Utilizati o pana din cherestea sau un alt dispozitiv contra flansei tamburului pentru a aplica o tensiune suficienta cablului, in vederea asigurarii unei infasurari comfortabile, uniform controlata si pentru a preveni formarea buclelor pe timpul depozitarii tamburului.

 

 

 

Manipularea gresita a cablurilor/deformari

1_120
Manipulare incorecta, rotatia cablului, eliberare brusca a greutatii sau alunecare a centrului care pot cauza formarea unei "inimi plesnite"
2_120
Exemplu de cablu rupt sarit de pe scripete.
4_120
Firele plesnite pot fi rezultatul unor defectiuni cauzate de intrebuintarea improprie sau de stocarea cablului altfel decat in standul sau.
     
3_120
Defectul poate avaria structura cablului datorita elibararii bruste a sarcinii.
5_120
Exemplu de cablu cu sarmele rupte datorita suprasolicitarii si a utilizarii unui scripete prea mic.
6_120
Ruptura cauzata de suprasolicitarea cablului.
   
7_120
Manevrarea improprie poate cauza aparitia incretiturilor in cablu, deschise sau inchise.
8_120
In acest caz, cablul a fost tensionat indoit, incretirea a fost creata iar cablul nu mai poate fi folosit chiar daca se reindreapta.
9_120
Nu permiteti cablului sa faca bucle, dar in cazul in care acesta face o bucla larga ca cea din imagine, incretirea poate fi evitata daca nu tensionati cablul.
     

© 2008-2024 Vandor Industry. Toate drepturile rezervate